ua en ru

Поліція викрила розкрадачів газового конденсату, які завдали держзбитків на суму 800 тис. гривень

Поліція викрила розкрадачів газового конденсату, які завдали держзбитків на суму 800 тис. гривень Фото: поліція викрила розкрадачів газового конденсату

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів

Співробітники слідчого управління та управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Харківській області разом із працівниками обласної прокуратури затримали сьогодні, 29 грудня 2015 року, групу в складі 5 осіб, до якої входили працівники ГПУ "Шебелинкагазвидобування", приватного охоронного підприємства та приватний підприємець. В результаті злочинних дій зловмисників держава зазнала збитків у розмірі близько 800 тисяч гривень, повідомляє прес-служба поліції.

Як зазначається, зловмисники протягом 2013-2014 років здійснювали привласнення та розтрату газового конденсату з об'єктів ГПУ "Шебелинкагазвидобування", розташованих в Красноградському районі Харківської області.

"Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, в рамках проведення слідчих дій за вказаним кримінальним провадженням здійснено ряд обшуків за місцями мешкання фігурантів, а також на об'єктах державного підприємства. Вилучені речові докази та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають", - повідомляють у поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві двоє озброєних чоловіків вкрали 70 тис. доларів і зникли.