ua en ru

Правоохоронці перевіряють інформацію про відвідування учасником Євробачення окупованого Криму

Правоохоронці перевіряють інформацію про відвідування учасником Євробачення окупованого Криму Фото: правоохоронці перевіряють інформацію

Держприкордонслужба вказує, що представник Болгарії був неповнолітнім на момент можливого відвідування Криму

Державна прикордонна служба України та Служба безпеки України перевіряють інформацію про відвідування в 2014 році учасником Євробачення-2017 з Болгарії окупованого Росією Криму. Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Держприкордонслужба вказує, що представник Болгарії був неповнолітнім на момент можливого відвідування Криму, а тому не міг самостійно приймати рішення і їхав у супроводі дорослих.

"Законодавча норма щодо окупованої території, якою через порушення встановленого порядку в’їзду на тимчасово-окуповані території передбачається відповідальність, в тому числі й заборона в`їзду в Україну, набрала чинності наприкінці 2014 року", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Повідомляється, що на момент перетинання державного кордону України інформації про відвідування представником Болгарії окупованого Криму у прикордонників не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час проведення пісенного конкурсу "Євробачення" за допомогою у поліцію звернулися 12 іноземців.