ua en ru

Правоохоронці припинили діяльність конвертцентру з обігом понад 200 млн гривень

Правоохоронці припинили діяльність конвертцентру з обігом понад 200 млн гривень Фото: вилучені гроші (gp.gov.ua)

Під час обшуків правоохоронці вилучили золото

Правоохоронці припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом понад 200 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"Для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки Чернігівської та Київської областей, учасники центру використовували понад 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб", - заявили в прокуратурі.

Правоохоронці провели понад 20 санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру, в офісних приміщеннях і транспортних засобах. За їх результатами виявлено та вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, магнітні носії інформації, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти в сумі 8,2 млн грн і 0,8 кг золота.

Також накладені арешти на 1,7 млн гривень, що перебували на банківських рахунках фіктивних підприємств, видаткові операції зупинені.

altaltaltaltalt

Фото: вилучені гроші (gp.gov.ua)

Нагадаємо, у вересні в Миколаївській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 56 млн гривень.