ua en ru

У Миколаївській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 56 млн гривень

У Миколаївській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 56 млн гривень Фото: ДФС (twitter.com/SFSofUkraine)

Правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки незаконні послуги

У Миколаївській області ліквідували конвертцентр з обігом понад 56 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Державної фіскальної служби України у Миколаївській області.

"Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Миколаївській області ліквідували конвертаційний центр, який протягом 2016-2017 років проконвертував більше 56 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Так, правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки та ФОП Миколаївської, Одеської, Херсонської та Тернопільської областей незаконні послуги.

Замовники перераховували на рахунки конвертцентру кошти за нібито придбані будматеріали та обладнання та послуги з будівництва та ремонту, які у подальшому обготівковувалися та передавалися замовникам або перераховувалися на рахунки підконтрольних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

"Загальний оборот конвертаційного центру протягом 2016-2017 р.р. склав понад 56 млн гривень. За результатами 9 обшуків, проведених в офісному приміщенні, автомобілях та за місцями проживання фігурантів вилучено 90,3 тис. гривень готівкою, 12 печаток СГД, комп'ютерну техніку, первинні бухгалтерські документи підприємств, які задіяні в схемах конвертації грошових коштів та чекові книжки", - йдеться у повідомленні.

Наразі накладено арешт на 10 розрахункових рахунків підприємств, на яких заблоковано 220 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дніпрі ліквідований конвертцентр з обігом понад 390 млн гривень.