ua en ru

Правоохоронці виявили у Києві цех з переобладнання запчастин до військової техніки

Правоохоронці виявили у Києві цех з переобладнання запчастин до військової техніки Фото: Державна фіскальна служба України

Слідчо-оперативні заходи тривають

У Києві правоохоронці виявили цех з переобладнання запчастин до військової техніки та товари військового призначення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

"Співробітники податкової міліції м. Києва в ході проведення операції "Рубіж-2016" та розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.205 КК України за фактом створення фіктивних підприємств, на підставі ухвали суду проведено обшуки за адресою розташування орендованих складських приміщень підприємства", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, зазначене підприємство фактично купувало авіаційно-технічне майно за державні кошти за кордоном та ввозило його з порушенням норм митного законодавства. У подальшому майно реалізували за завищеною ціною. При цьому документально закупівлю товарно-матеріальних цінностей оформляли від фіктивних підприємств.

"За результатами проведених обшуків виявлено цех з переобладнання запчастин до військової техніки та товари військового призначення, а саме: 46 лопостей до вертольотів МІ-24, 2 двигуни до вертольоту, автомати перекосу, екранно-вихлопні пристрої, 2 військові вантажні автомобілі ЗІЛ та інші комплектуючі. Також вилучено 19 тис. доларів США, 74 печатки резидентів та 4 нерезидентів, штампи для оформлення товару, серверне обладнання, комп'ютерну техніку, електронні носії інформації та фінансово-господарську документацію, що підтверджують протиправну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Закарпатській області поліція затримала автомобіль із зброєю, водій автівки назвався членом "Правого сектору".