ua en ru

Правоохоронці Литви затримали особу, що повідомила про замінування літака "АероСвіту"

Правоохоронці Литви встановили та затримали особу, що повідомила про замінування літака компанії "АероСвіт", який здійснював рейс "Вільнюс-Київ". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Ним виявився громадянин Латвії 1971 року народження. Перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, він здійснив телефонний дзвінок з повідомленням про замінування повітряного судна. На даний час правоохоронні органи Литви затримали цього громадянина на території Латвії. Вирішується питання про притягнення його до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що 10.01.2013 до чергової частини лінійного відділу в аеропорту "Бориспіль" ГУ МВС України в Київській області о 6:26 надійшло повідомлення про можливе замінування літака АТР-72 авіакомпанії "АероСвіт", що виконував рейс № 252 сполученням "Вільнюс - Київ". Літак здійснив безаварійну посадку в аеропорту "Бориспіль".

Проведеною перевіркою вибухотехнічної служби науково - дослідного експертно - криміналістичного центру ГУМВС України в Київській області вибухотехнічних пристроїв та вибухових речовин при перевірці повітряного судна не виявлено.

Читайте також: У "Борисполі" приземлився літак з Вільнюса для пошуку в ньому вибухонебезпечних речовин