ua en ru

Правоохоронці ліквідували багатомільйонну схему виведення грошей в ДНР

Правоохоронці ліквідували багатомільйонну схему виведення грошей в ДНР Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Ряд українських підприємств за фіктивними договорами перераховували кошти у ДНР

Правоохоронці ліквідували схему багатомільйонного виведення коштів готівкою у ДНР. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, при оперативному супроводі Департаменту захисту економіки Нацполіції, припинено багатомільйонне виведення коштів готівкою на користь представників ДНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, слідчими та оперативними працівниками встановлено ряд підприємств, зареєстрованих на підконтрольній території Україні, які за фіктивними договорами перераховували кошти на вигаданих фізичних осіб, які в подальшому великими сумами знімалися в банківських установах України жителями ОРДЛО.

Так, за останні 2 місяці було переведено у готівку та виведено понад 116 млн гривень. На черговій спробі зняття 5 млн гривень незаконна схема була припинена. При цьому був затриманий житель Донецька грузинської національності, у якого виявлений паспорт з підробленими відомостями про реєстрацію у Києві, а також документи з відбитками печаток терористичної організації, в тому числі її "правоохоронних органів".

"В даний час вживаються заходи по встановленню всіх обставин злочину та причетних до нього осіб", - резюмували в прес-службі.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, за оперативного супроводження Департаменту ...

Опубліковано Ларисою Сарган 16 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області викрили схему постачання товарів на тимчасово непідконтрольну територію за сприяння чиновників митниці, 7 фігурантам оголосили підозра у фінансуванні тероризму.