ua en ru

У Кіровоградській області ліквідовано міжрегіональний конвертцентр з обігом 200 млн гривень

У Кіровоградській області ліквідовано міжрегіональний конвертцентр з обігом 200 млн гривень Фото: ліквідовано конвертцентр з оборотом більше 200 млн гривень

В ході обшуків вилучено грошові кошти, печатки фіктивних фірм і чорнова бухгалтерія

Правоохоронцями Кіровоградської області припинено діяльність конвертаційного центру з річним оігом більше 200 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як повідомляється, слідством встановлено, що центр діяв на території Кіровоградської, Київської та інших областей.

Діяльність 8 членів групи була спрямована на ухилення від оподаткування і переведення в готівку коштів. Злоумышленникиполучали на рахунки підконтрольних їм суб'єктів господарювання кошти від суб'єктів господарювання, як платників, так і не платників ПДВ, та в подальшому переводили їх у готівку.

Прокуратурою проведено ряд обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження і за місцем знаходження суб'єктів незаконної господарської діяльності.

За їх результатами виявлено грошові кошти у національній валюті на загальну суму близько 350 тис гривень, 21 друк фіктивних підприємств, фінансову та бухгалтерську документацію, комп'ютерну техніку, пластикові банківські картки, розрахункові і чекові книжки, накопичувачі пам'яті, чорнові записи тощо.

Нагадаємо, у Києві ліквідували конвертцентр з оборотом в 120 млн гривень.