ua en ru

У Києві ліквідували конвертцентр з обігом в 120 млн гривень

У Києві ліквідували конвертцентр з обігом в 120 млн гривень Фото: готівка (РБК-Україна)

При обшуках по даній справі правоохоронці вилучили понад 34 млн гривень

У Києві співробітники податкової міліції спільно з Генеральною прокуратурою ліквідували конвертаційний центр, обіг якого становить понад 120 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ГФС).

Правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам послуги з мінімізації податкових зобов'язань, переведення безготівкових коштів у готівку і сприяли імпорту товарів на територію України за заниженою митною вартістю.

Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники створили та придбали корпоративні права ряду транзитних і фіктивних підприємств. Вони здійснювали підмін номенклатури товарів для формування податкового кредиту по ПДВ для підприємств.

Зловмисники здійснювали фінансові операції з Донецька, який знаходиться на тимчасово непідконтрольної території.

В результаті проведених 13 обшуків правоохоронці вилучили понад 34,1 мільйона гривень готівкою в національній та іноземній валюті та 113 печаток компаній - нерезидентів та підприємств - імпортерів. Також накладено арешт на 18 поточних банківських рахунків, на яких заблоковано 5,8 мільйона гривень. Розслідування кримінального провадження триває.

Нагадаємо, в Сумах співробітники Служби безпеки України викрили конвертаційний центр з оборотом понад 10 млн гривень.