ua en ru

Правоохоронці вилучили у банди 14 млн гривень, отриманих злочинним шляхом

Правоохоронці вилучили у банди 14 млн гривень, отриманих злочинним шляхом Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Злочинна банда працювала на території України та Росії

Правоохоронці вилучили 14 млн гривень у злочинної банди, яка шахрайським шляхом легалізували кріптовалюту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Гоолвного управління Національної поліції у Києві.

"В рамках кримінального провадження розшуковці столичного главку поліції спільно із вінницькими колегами та представниками Державної фіскальної служби у місті Києві встановили осіб, які шахрайським шляхом легалізували кріптовалюту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, злочинна група, до складу якої входили десятки осіб, діяла на території України та Російської Федерації, зокрема у Києві, Полтаві та у Москві.

"Чоловіки під виглядом обміну різноманітних кріптовалют здійснювали легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом. Тобто займалися конвертацією реальних грошей у віртуальні, а саме в електронну готівку, яка фактично не признана Національним банком України, а відтак не є платіжним засобом", - йдеться у повідомленні.

Зловмисники вербували мешканців Полтавської області для роботи у Москві, де вони отримували та виконували вказівки щодо прийому готівки та розповсюдження біткоінів на території РФ.

Правоохоронці провели більше 20 обшуків, з них 3 - у Києві. За результатами проведених слідчо-оперативних дій правоохоронці вилучили фінансово-господарські документи, які свідчать про протиправну діяльність, комп’ютери, мобільні телефони та готівкових коштів на загальну суму близько 14 251 888 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну повернули понад 500 тис. доларів, виведених Мін'юстом часів Януковича.