ua en ru

В Україну повернули понад 500 тис. доларів, виведених Мін'юстом часів Януковича

В Україну повернули понад 500 тис. доларів, виведених Мін'юстом часів Януковича Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

В Україну повернули кошти, витрачені колишнім керівництвом міністерства

В Україну повернули понад 500 тис. доларів, виведених керівництвом Міністерства юстиції часів президентства Віктора Януковича. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України у тісній співпраці з Департаментом юстиції США забезпечено повернення в Україну понад 500 тис. доларів", - заявив Луценцко.

За його словами, згадані кошти були витрачені колишнім керівництвом Мін'юсту часів Януковича і виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм.

У свою чергу, заступник генпрокурора Євген Єнін називає цифру в приблизно 560 тис. доларів, які повернули в Україну.

Так, Генеральна прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених частиною 1 статті 366, частиною 5 статті 191 КК України.

Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральноі прокуратури України у тісній співпраці з Департа...

Опубліковано Юрієм Луценком 15 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України у рамках заходів щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури в фінансово-банківській сфері припинили масштабну фінансову махінацію з фіктивним страхуванням бізнес-активів олігарха, близького до колишньому президента Віктора Януковича.