ua en ru

У "Правому секторі" заявили, що їх "травлять" за наказом Путіна

У "Правому секторі" заявили, що їх "травлять" за наказом Путіна Фото: Володимир Путін

В ПС вважають, що це було передбачено домовленостями мінськими



У "Правому секторі" заявили, що їх "труять" за наказом Президента Росії Володимира Путіна. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар "Правого сектора" Варвара Черноіваненко.

"Наказ труїти "Правий Сектор" був відданий Путіним", - написала вона.

За словами прес-секретаря, одним з пунктів мінських домовленостей було "знищення національно-визвольного руху Правий Сектор".

"Це вимога не раз офіційно озвучувалося Кремлем", - заявила Черноіваненко.

Приказ травить "Правый Сектор" был отдан Путиным. Одним из пунктов Минских договоренностей является уничтожение национа...

Posted by Варвара Черноиваненко on 13 Июль 2015 г.

Нагадаємо, вдень 11 липня в Мукачеві сталася перестрілка між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення були загиблі і поранені, в тому числі цивільні особи. Вчора МВС повідомляло, що представники ПС під Мукачево взяли в заручники місцевого хлопчика, якого згодом відпустили. У "Правому секторі" назвали цю інформацію вигадкою.

Досі під Мукачево залишаються заблокованими кілька бійців "Правого сектора", які відмовляються здаватися правоохоронцям. Тим не менше, вчора два бійця ПС здалися і були затримані СБУ.

"Два наші бійці вийшли і свідомо здалися СБУ. Надійшли як Воїни, прийняли зважене і важке рішення. Мета - дати повну інформацію по Закарпаттю і за сволоти, яка тут панувала, а також, щоб припинити потік лайна, який ллється на ПС. Вчинок гідний поваги. Нехай хто-то криве слово скаже проти них. Зробили хлопці це виключно заради своїх побратимів і в повному узгодженні з командирами та іншими бійцями. Слава героям!", - йдеться в повідомленні командира ДУК Андрія Стемпіцького, опублікованому в Facebook.

При цьому спочатку в СБУ заявили про силове затримання двох представників "Правого сектора" в результаті спецоперації. У Службі безпеки підкреслили, що вони ховалися від правоохоронців і мали при собі зброю.