ua en ru

Правління НБУ погодило кандидатуру Крумханзла на голову правління ПриватБанку

Правління НБУ погодило кандидатуру Крумханзла на голову правління ПриватБанку Фото: Петро Крумханзл (linkedin.com-petr-krumphanzl)

Кандидатуру Крумханзла затвердили 8 лютого

Правління Національного банку України узгодило кандидатуру Петра Крумханзла на призначення голови правління ПриватБанку. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Перед новим топ-менеджментом найбільшого банку країни стоять амбітні виклики: ПриватБанк має відновити стійку бізнес-модель та водночас зберегти інноваційність попри тягар проблем, які дісталися державному банку у спадок від колишніх власників. Це завдання наразі ускладнене маніпулюванням екс-власниками окремими ЗМІ для тиску на хід розслідування підозрілих операцій, які відбувалися в банку до націоналізації", - зазначили в НБУ.

Як зауважила заступник голови правління банку Галина Пахачук, зазначила, що спільним завданням обох фінансових установ є повернення до бюджету сотень мільярдів гривень, спрямованих на підтримку банку в період націоналізації.

"Це реалізується в першу чергу шляхом прибуткової роботи, і відповідно сплати податків, так і повернення активів так званого "токсичного" портфеля, сформованого попередніми власниками банку, - зазначила Галина Пахачук.

Також вона прокоментувала оприлюднені у ЗМІ запити НБУ щодо клієнтських рахунків у ПриватБанку. Пахачук зазначила, що аудит операцій , який проводиться в банку як НБУ, так і самим банком, а також залученими міжнародними визнаними компаніями в світі - "це важлива і потрібна для країни робота". Така передача інформації регулятору не є порушенням банківської таємниці, а кожен випадок її розкриття буде вивчено та проведено розслідування.

Нагадаємо, 10 січня 2018 року наглядова рада ПриватБанку призначила Петра Крумханзла на посаду голови правління, і подала документи в Національний банк України на його затвердження.

Відомо, що з 2004 по 2008 рік Крумханзл працював в чеському Raiffeisenbank операційним директором, з 2008 по 2011 рік займав таку ж посаду в Україні в "Райффайзен Банку Аваль". Із 2011 по 2013 рік працював у компанії Interim Management & Consulting, а з 2013 по 2016 рік обіймав посаду головного операційного директора в словенській філії австрійської компанії Heta Asset Resolution. З травня 2016 року по теперішній час працював головним операційним директором в китайському Home Credit China.