ua en ru

Уряд заборгував НТКУ 15 млн грн за трансляцію Зимових олімпійських ігор, - В.Ілащук.

Уряд заборгував Національній телерадіокомпанії України (НТКУ) майже 15 млн грн за трансляцію Зимових олімпійських ігор. Про це на розширеній колегії Держкомтелерадіо заявив президент НТКУ Василь Ілащук, передає кореспондент РБК-Україна.
Він повідомив, що по суті трансляція Олімпіади здійснювалася в кредит, оскільки уряд не виділив кошти на оплату трансляції.
"Ми пояснили європейським партнерам, що оплатимо право трансляції після виборів, і вони, такі наївні, нам повірили", - заявив В.Ілащук.
Загалом же В.Ілащук поскаржився на незадовільне фінансове становище НТКУ і додав, що значний обсяг робіт із модернізації компанії вона здійснює за власний кошт.
Зокрема за 300 тис. дол. було придбано матрицю центральної апаратної, за 30 млн грн було створено ньюз-рум. Також власними коштами НТКУ сплатило трансляцію Ліги чемпіонів, яка обійшлася в 70 тис. євро. "На сьогодні ми не живемо, а виживаємо", - підсумував президент НТКУ.
Також В.Ілащук заявив про необхідність скорочення штатів НТКУ. "Штати на сьогодні роздуті. Наприклад, штат програмної дирекції НТКУ складає 70 людей, у той час як на комерційних телеканалах ця цифра близько 15 людей", - наголосив В.Ілащук.