ua en ru

Уряд Великобританії збирається поліпшити відносини з Росією, - Independent

Уряд Великобританії збирається поліпшити відносини з Росією, - Independent Фото: уряд Великобританії збирається поліпшити відносини з Росією

Зараз ставлення Великобританії до Росії переходить "від догматизму до прагматизму"

Британський уряд взяв курс на поліпшення відносин з Російською Федерацією, передає Independent.

За словами британських чиновників, рішення Лондона більш тісно співпрацювати з Кремлем з'явилося на початку березня, коли стало відомо, що Борис Джонсон стане першим британським міністром закордонних справ, який відвідає Росію за останні п'ять років.

Хоча поїздка Джонсона була скасована через зміни дати проведення засідання міністрів закордонних справ НАТО, очікується, що вона все ж відбудеться через кілька тижнів. У ході зустрічі обговорюватимуться кризи в Сирії, Україні та Лівії, а також ісламський тероризм.

Ряд західноєвропейських урядів був стурбований конфронтаційною позицією Великобританії по відношенню до Росії, яка, на їхню думку, унеможливлювала діалог з питань, що становлять взаємний інтерес.

Наразі ставлення Великобританії до Росії переходить від "догматизму до прагматизму".

"Це важливо, враховуючи зростаючу присутність Росії на Близькому Сході та у Північній Африці. Ми не відмовляємося від нашого осуду таких речей, як анексія Криму Росією. Але в той же час очевидно, що нам потрібно спілкуватися з Москвою", - говорить один з дипломатів.

Також поліпшення відносин з Росією може зіграти позитивну роль для Великобританії після Brexit. Крім того, співпраця між країнами може виявитися необхідною у сфері боротьби зі світовим тероризмом.

"Діалог необхідний. Ми бачили жахливі події в Лондоні і Санкт-Петербурзі, це спільна загроза тероризму. Ви не можете реально обговорювати тероризм і заходи щодо його контролю, не обговорюючи і не намагаючись усунути те, що відбувається в Сирії та Лівії", - говорить британський політик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Великобританії перевіряє можливий зв'язок провідних банків Англії з відмиванням грошей з Росії.