ua en ru

Уряд посилить боротьбу з нелегальним обігом пального: що планують зробити

Уряд посилить боротьбу з нелегальним обігом пального: що планують зробити Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні активізують діяльність міжвідомчих робочих груп в областях із метою боротьби з нелегальним обігом пального. Ці групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі.

Про це йшлося на нараді 10 березня, за участю представників різних відомств, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Він повідомив, що у нараді взяли участь представники Мінекономіки, Мінрегіону, Офісу президента, Антимонопольного комітету, Нацполіції, ДСНС та інших уповноважених органів

За підсумками наради Шмигаль дав низку доручень:

  • Антимонопольному комітету провести перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час реалізації світлих нафтопродуктів.
  • Держмитслужбі, Держпродспоживслужбі та Держекоінспекції за тиждень подати до Кабінету міністрів пропозиції щодо здійснення лабораторних досліджень якості пального та пропозиції щодо створення державної системи якості пального.
  • За участі представників нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів, активізувати діяльність робочих груп та проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом пального в Україні.