ua en ru

Уряд уповноважив Клюєва на підписання листа-звернення щодо приєднання до ЄАБР

Уряд уповноважив першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва на підписання листа-звернення до Євразійського банку розвитку. Відповідне проект розпорядження Президента України уряд схвалив на своєму засіданні 17 серпня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Даний документ є підтвердженням наміру України про приєднання до угоди про заснування Євразійського банку розвитку.
Нагадаємо, Євразійський банк розвитку - міжнародна фінансова організація, утворена Російською Федерацією та Казахстаном в січні 2006 року, до якої в 2009 році приєдналися Білорусь, Таджикистан та Вірменія.
Діяльність ЄАБР ґрунтується на стандартах діяльності міжнародних фінансових організацій, а головною метою ЄАБР є сприяння розвитку та інтеграції країн-членів шляхом інвестування в пріоритетні проекти та розвитку їх торговельно-економічних зв'язків. У порівняні з іншими міжнародними фінансовими організаціями проекти у виробничій сфері складають значну частку в структурі кредитного портфелю.
Необхідними кроками для вступу України до ЄАБР є: направлення листа-звернення про висловлення наміру приєднатись до угоди про заснування Євразійського банку розвитку від 12 січня 2006 р., прийняття рішення радою банку та подальше приєднання до цієї угоди шляхом її ратифікації.
Вступ України до банку дозволить отримати реальну економічну користь, залучити додаткові фінансові ресурси для реалізації інвестиційних проектів та поглибити співробітництво з державами - учасниками банку.