ua en ru

Уряд України схвалив умови позики від Світового банку на розвиток фінсектора

Уряд України схвалив умови позики від Світового банку на розвиток фінсектора Фото: Кабінет міністрів України

Розмір позики становить 500 млн дол

Уряд України схвалив проект спільного листа з Національним банком України до Світового банку (СБ) про притягнення від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (основного кредитного установи СБ) позики у розмірі 500 млн дол. для реалізації системного проекту на розвиток фінсектора. Відповідне розпорядження № 830-р від 12 серпня 2015 р. опубліковано на урядовому сайті.

Згідно з розпорядженням, відповідальним за підготовку системного проекту "Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектора" в цілому є Міністерство Фінансів України (Мінфін). Відповідальними за виконання робіт в рамках підготовки окремих складових системного проекту визначені різні організації.

Зокрема, за зміцнення операційної, фінансової та регуляторної спроможності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) щодо регулювання неплатоспроможних банків визначено ФГВФО та Мінфін. За підвищення рівня платоспроможності банківської системи шляхом виконання планів по рекапіталізації, реструктуризації банків та забезпечення своєчасного здійснення заходів впливу НБУ. За зміцнення правової та інституційної основи для підвищення стійкості та ефективності банківської системи - НБУ і Мінфін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк виділив Україні 732 млн дол. на ЖКГ.