ua en ru

Туреччина закрила повітряний простір для Іракського Курдистану

Туреччина закрила повітряний простір для Іракського Курдистану Фото: Туреччини (flickr.com/imf)

Уряд Туреччини схвалив рекомендації РНБ щодо обмежень щодо Іракського Курдистану

В Туреччині закрили повітряний простір для польотів в Курдську регіональну адміністрацію Іраку (КРАІ). Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг, передає "Агентство Анадолу.

"Кабмін Туреччини врахував рекомендацію РНБ і прийняв рішення, згідно з яким, відтепер жоден літак не зможе використовувати повітряний простір нашої країни для польотів в КРАЇ. У той же час жоден літак, що злетів з півночі Іраку, не пройде через територію Туреччини", - повідомив Боздаг.

Віце-прем'єр Туреччини також нагадав про інший рекомендації РНБ Туреччини з початку процесу передачі прикордонного КПП "Ібрагім Халіл" (Хабур) під контроль центрального уряду Іраку.

"Рада міністрів прийняв рішення врахувати і цю рекомендацію. Це питання опрацьовується з залученням відповідних міністерств, голів відомств і держчиновників. По завершенню процесу КПП перейде під повний контроль уряду Іраку. Всі питання, пов'язані з дією КПП будуть обговорюватися Анкарою безпосередньо з Багдадом", - додав Боздаг.

Нагадаємо, що в понеділок, 16 жовтня, біля турецько-іракського кордону в провінції Хаккарі на південному сході країни стався вибух, в результаті якого загинули двоє військових.