ua en ru

Уряд вимагає від Ради ухвалити закон про спецконфіскацію

Уряд вимагає від Ради ухвалити закон про спецконфіскацію Кабмін вимагає від ВР проголосувати за закон щодо спецконфіскації

Володимир Гройсман заявив, що парламент повинен вжити необхідних заходів для повернення грошей державі

Кабінет міністрів України вимагає від Верховної Ради ухвалити закон про спецконфіскацію. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у понеділок, 24 жовтня, в ефірі передачі "Свобода слова" на ICTV.

"Ми звернулися до парламенту: будь ласка, те, що було вкрадено у країни, поверніть. Нам є сьогодні куди - залатати дефіцит пенсійного фонду, нам є куди витрачати кошти, у нас є питання українського війська, зрештою, питання медицини і так далі. Невже ці кошти будуть лежати на рахунках, і хтось потім забере їх і виведе за кордон", - зазначив прем'єр.

Гройсман підкреслив, що уряд наполягає на вжитті Радою необхідних заходів для повернення коштів до бюджету.

"Я вважаю, що це - абсолютно ненормальний підхід, тому ми наполягаємо на тому, щоб це питання було розглянуте, у правовий спосіб ухвалене парламентом, і парламент вжив необхідних заходів, для того щоб повернути ці кошти до держбюджету", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 20 жовтня депутати Верховної Ради України в черговий раз відмовилися внести до порядку денного парламенту законопроект про спецконфіскацію.