ua en ru

Уряд Таїланду виділить 30 млрд дол на боротьбу з наслідками повені

Уряд Таїланду направить 30 млрд дол на подолання наслідків повені, повідомляє "5 канал".

Офіційний Бангкок виділив тридцять мільярдів доларів на відновлення промислових провінцій і модернізації системи водних ресурсів. "Ми кинули всі сили на те, щоб врятувати столицю і промислові райони. Зараз фахівці та волонтери зміцнюють слабкі місця. Адже іноді вода все ще піднімається, так як в деяких каналах не витримали захисні споруди", - заявила прем'єр-міністр Таїланду Йінглук Шинаватра.
Ще напередодні влада Таїланду оголосили про спад рівня води в річках і водоймах, щоб зупинити паніку серед населення. Втім, місцеві жителі кажуть - протилежне.
Від нищівної повені в Таїланді потерпають не тільки місцеві жителі. Наслідки стихії вже відчули і жителі країн Південно-Східної Азії, де розташовані більшість японських автоконцернів. Вони недоотримують комплектуючих деталей, які постачав Таїланд. Чи призведе така ситуація до дефіциту на ринку автомобілів, таких як Хонда, Сузукі, Тойота і Ніссан - японський уряд поки прогнозувати не береться, але вирішив направити гуманітарну допомогу - у розмірі 700 тис дол Таїланду, щоб тамтешні японські заводи відновили роботу якомога раніше .
Нагадаємо, кількість загиблих в результаті найсерйознішої за 50 років повені в Таїланді вже перевищило 370 осіб. Збиток від стихії перевищує 15 мільярдів доларів