ua en ru

Уряд США подав до суду на Deutsche Bank

Акції найбільшого німецького кредитно-фінансового інституту Deutsche Bank у вівторок, 3 травня, впали більш ніж на 3% після звістки про те, що уряд США подав позов до банку, повідомляє Deutche Welle з посиланням на Reuters. Окружний суд в Манхеттені прийняв цивільний позов, згідно з яким Deutsche Bank і його американська дочірня компанія MortgageIT звинувачуються в шахрайстві з іпотечними кредитами в період з 1999 по 2009 рр. Як передає Reuters, компенсація збитку разом зі штрафом можуть скласти до 1 млрд дол.
Згідно позовній заяві, Deutsche Bank, надаючи свідомо неправдиву інформацію про фінансовий стан клієнтів, підключав їх до федеральних програм страхування. У позові, крім іншого, мова йде про "дурні практики надання іпотечних кредитів".
Коли під час кризи багато клієнтів не змогли виплачувати відсотки по кредиту, американській державі довелося самотушки виконувати зобов'язання. На сьогоднішній день, за інформацією Reuters, влада США виплатила вже 386 млн дол. внаслідок взятих на себе зобов'язань. Сотні мільйонів доларів, швидше за все, ще належить виплатити. США вимагають від Deutsche Bank відшкодування збитку і виплату великого штрафу.
"У позову, спрямованому проти MortgageIT і Deutsche Bank, відсутні будь-які підстави", - зазначив представник Deutsche Bank. За його словами, німецький банк збирається захищати себе "всіма силами".
Проте в грудні 2010 р. Deutsche Bank погодився заплатити американським податковим органам 0,5 млрд дол., щоб уникнути судового переслідування. Банку довелося компенсувати США збиток від шахрайських схем, за допомогою яких заможні громадяни списували з своїх податків великі суми.
Політика Deutsche Bank, яку аналітики визнають досить агресивною, вже принесла йому чимало проблем, перш за все в Азії. У Гонконзі представників банку звинувачують у корупції, у Південній Кореї - у незаконній маніпуляції.