ua en ru

Уряд скоригував фінплан "Енергоатому" зі збільшенням прибутку

Уряд скоригував фінплан "Енергоатому" зі збільшенням прибутку Фото: "Енергоатом" (webscreenshot google.com.ua/maps)

Очікуваний прибуток "Енергоатому" збільшено майже на 15,4% - до 378 млн гривень

Кабінет міністрів України змінив фінансовий план Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" на 2018 рік, збільшивши очікуваний прибуток майже на 15,4% - до 378 млн гривень. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Коригування фінплану пов'язано з постановою НКРЕКП від 28 грудня 2017, якою затвердили тарифи на відпуск електроенергії атомними електростанціями, зростанням обсягів виробництва енергії та зміною інвестиційної програми "Енергоатому".

Зокрема, собівартість реалізованої продукції "Енергоатому" прогнозується на рівні 37,973 млрд гривень (на 6,05% більше, ніж у попередньому варіанті), валовий прибуток складе понад 5,5 млрд гривень. Прибуток до вирахування податків, відсотків і амортизації (EBITDA) на 2018 рік планується на рівні 10,4 млрд гривень, що на 7,33%, більше ніж попередньому фінплані.

Зазначимо, фінансовий план розраховано за тарифом 54,03 коп/кВт*год, а обсяги відпуску енергії на оптовий ринок передбачені на рівні 79,02 млрд кВт*год (у попередньому фінплані на 3 млрд кВт*год менше).

Відповідно до зміненого фінплану обсяги доходів складуть 45,05 млрд гривень, що на 3 млрд гривень, або на 7,3% більше раніше затвердженого показника на 2018 рік. Загальний обсяг видатків заплановано в сумі 44,67 млрд гривень, що на 3 млрд або на 7,2% більше раніше затвердженого показника.

Запланований чистий прибуток - 378 млн гривень, що на 50,4 млн гривень або на 15,36% більше затвердженого показника на 2018 рік. Фінплан "Енергоатому" передбачає сплату податків і обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів на загальну суму 10,4 млрд гривень.

У відповідності з планом інвестицій в 2018 року будуть реалізовуватися пріоритетні проекти з капітального будівництва на загальну суму понад 7 млрд гривень.

Фото: фінплан "Енергоатому"

Нагадаємо, в грудні Кабмін затвердив фінплан "Енергоатому" на 2018 рік, але із застереженням, що пізніше до нього будуть внесені зміни.

Відзначимо, до складу "Енергоатому" входять чотири атомні електростанції: Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південно-Українська, а також Ташлицька ГАЕС і Олександрівська ГЕС.