ua en ru

Уряд у вересні представить пакет рішень щодо реформи пенітенціарної системи, - Петренко

Уряд у вересні представить пакет рішень щодо реформи пенітенціарної системи, - Петренко Фото: Павло Петренко (facebook.com)

Пакет реформи пенітенціарної служби передбачає, зокрема, зміну вимог до співробітників і підвищення зарплат

Уряд у вересні представить пакет рішень щодо реформи пенітенціарної системи. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"У вересні буде представлений пакет рішень уряду щодо подальшої реформи пенітенціарної системи - мотивація й посилення контролю за діяльністю людей, які там працюють. Думаю, ми спільно з правоохоронними органами наведемо лад в цій сфері. Це і атестація, і поліпшення умов праці, і зміна вимог до співробітників пенітенціарної системи. У них була зарплата 1,5 тис. грн. Зараз ми за рахунок ресурсів Мін'юсту підняли зарплату, повинна бути гідна зарплата, але й серйозний фільтр людей", - вважає Петренко.

За його словами, реформа пенітенціарної системи передбачає пункти по соціалізації засуджених.

"Буде прийнято ряд рішень по роботі центрів пробації. Зараз вже відкрито 12 таких центрів по всій країні", - додав міністр.

Петренко пояснив, що психологи працюватимуть з тими засудженими, які вчинили вперше злочин, з неповнолітніми, з жінками, з не дуже небезпечними особами.

"Ми будемо максимально прибирати для таких людей можливості комунікації з тими людьми, які мають серйозне кримінальне минуле", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність підвищення зарплат співробітникам пенітенціарної служби.