ua en ru

Уряд РФ розпорядився створити Кримський федеральний університет

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення так званого Кримського федерального університету імені В. І. Вернадського.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення так званого Кримського федерального університету імені В. І. Вернадського. Документ опублікований на сайті уряду Російської Федерації 13 серпня.

У довідці до розпорядження зазначено, що "Кримський федеральний університет імені В. І. Вернадського створюється відповідно до закону РФ "Про освіту в Російській Федерації" та на виконання рішень, прийнятих на засіданні уряду РФ 31 березня 2014 г (пункт 1 розділу 9) ".

Згідно з розпорядженням прем'єра РФ, вуз повинен бути створений до 2016 року на базі семи вищих навчальних закладів і такої ж кількості наукових організацій.

Уряд РФ вважає, що створення такого вузу посприяє соціально-економічного розвитку Криму.

Нагадаємо, 18 березня 2014 Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії. Україна вважає це окупацією. ЄС і США не визнають Крим і Севастополь російськими територіями.