ua en ru

Уряд розгляне створення ради з питань розвитку зрошувальних систем

Уряд розгляне створення ради з питань розвитку зрошувальних систем Фото: Олексій Павленко

В систему зрошення можна інвестувати до 1,5 млрд доларів

Уряд розгляне створення координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку систем зрошення. Про це під час засіданні Кабінету міністрів України заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже прошу членів кабінету міністрів підтримати сьогодні постанову про створення координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку систем зрошення", - повідомив він.

За його словами, в систему зрошення можна інвестувати до 1,5 млрд доларів.

"В нас зараз створена робоча група дуже серйозна спільно з найкращими світовими експертами Світового Банку, які зробили попередній аналіз, показуючи, що в дану систему можна інвестувати понад 1,5 млрд доларів, за це можна поновити 500 тис га землі, створюючи реальні до 100 тис робочих місць", - сказав міністр.

Водночас, як уточнив Олексій Павленко, кількість систем зрошення за 20 років скоротилося майже в 5 разів.

"За 20 років майже в 5 разів скоротилося кількість систем зрошення. В середньому, ви бачите по цифрам, це майже на 70% система зношена" , - повідомив він.

Уряд розгляне створення ради з питань розвитку зрошувальних систем

Фото: очікуваний ефект від розвитку зрошувальних систем

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко завив, що Україна планує збільшити інвестиції в агросектор до 2 млрд доларів у 2016 році.