ua en ru

Павленко: Україна в 2016 році планує збільшити інвестиції в агросектор до 2 млрд доларів

Павленко: Україна в 2016 році планує збільшити інвестиції в агросектор до 2 млрд доларів Фото: Олексій Павленко

За словами міністра, пошук інвесторів є одним з головних аспектів покращення становища в агросекторі

Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко завив, що Україна планує збільшити інвестиції в агросектор до 2 млрд доларів у 2016 році. Про це Павленко заявив в інтерв'ю інтернет-ресурсу AgroPortal.ua.

За його словами, пошук інвесторів є одним з головних аспектів покращення становища в агросекторі.

"Без додаткових капіталовкладень неможлива модернізація виробничих потужностей. У 2016 році Мінагрополітики продовжить переговорний процес з міжнародними і регіональними фінансовими інститутами з метою залучення фінансових ресурсів", - заявив Павленко.

За його словами, у 2015 році інвестиції в сільське господарство склали близько 1 млрд доларів. Цього року планується збільшити їх до 2 млрд доларів. Серед перспективних інвесторів - Міжнародна фінансова корпорація, Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк.

"У 2016- 2017 роках ми очікуємо залучити 1,5-2 млрд доларів інвестицій. Передбачуваний ефект від реалізації проекту - зрошення майже 500 тис. га сільськогосподарських угідь. Хочу відзначити і соціально-економічний ефект відродження систем зрошення. Реалізація проекту має кілька складових: збільшення посівних площ і як наслідок - збільшення врожайності, збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, розвиток інфраструктури регіонів, економічний розвиток сільських територій та нові робочі місця", - додав Павленко.

Нагадаємо, за 2015 рік позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в агропромисловому комплексі склало 11,1 млрд доларів.