ua en ru

Уряд Японії здійснив найбільшу приватизацію з початку століття

Уряд Японії здійснив найбільшу приватизацію з початку століття Фото: Японія (flickr/anwar-nillufary)

Влада продала свою частку в компанії Japan Post Holdings Co. за 11,6 млрд доларів

Уряд Японії продав за 1,3 трлн ієн (11,6 млрд доларів) свою частку в Japan Post Holdings Co., здійснивши, таким чином, найбільшу приватизацію з початку століття. Про це повідомляє Bloomberg.

Акції були продані вітчизняним і іноземним інвесторам за 1,322 ієн за штуку.

Наголошується, що уряд Японії відчужує свою власність частково для фінансування реконструкції районів, зруйнованих землетрусом в 2011 році і цунамі на північному сході країни.

Замовлення від зарубіжних інвесторів і внутрішніх інвесторів у два рази перевищили обсяг пропонованих акцій. Близько 80% акцій, що розміщуються було запропоновано японським інвесторам, в основному фізичним особам, решта - інституційним інвесторам за кордоном.

Як пише видання, ця угода стала найбільшим публічним розміщенням акцій однієї компанії в Японії з моменту продажу акцій Nippon Telegraph & Telephone Corp.. на 1,59 трлн ієн в 1999 році.

Нагадаємо, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман вважає, що в приватизації державних підприємств повинен приймати участь будь-який бажаючий, незалежно від того, буде це український інвестор або закордонний.