ua en ru

Доступ до приватизації держпідприємств повинні мати українці та іноземці, - постпред МВФ

Доступ до приватизації держпідприємств повинні мати українці та іноземці, - постпред МВФ Фото: МВФ (flickr.com/worldbank)

За словами постпреда, важливо посилити приватизаційний процес

У приватизації державних підприємств повинен брати участь будь-який бажаючий, незалежно від того, буде це український інвестор або закордонний. Про це повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю РБК-Україна.

"Важливо посилити приватизаційний процес. У зв'язку з цим вкрай важливо, щоб він був відкритим і прозорим настільки, щоб в приватизації міг брати участь будь-який бажаючий, незалежно від того, буде це український інвестор або закордонний. Ринковий і відкритий підхід - це кращий спосіб оцінити і продати держактиви. І уряд повинен подбати про посилення корпоративного управління держпідприємствами", - підкреслив постпред.

Нагадаємо, раніше Національна рада реформ в рамках засідання підтримала законопроект "Про приватизацію державного майна". Зазначалося, що відповідний законопроект був розроблений МЕРТ спільно з Фондом державного майна і вже поданий до Верховної Ради України.