ua en ru

Уряд схвалив антикорупційні заходи для Держаудитслужби, НАЗК і ФДМ

Уряд схвалив антикорупційні заходи для Держаудитслужби, НАЗК і ФДМ Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідне розпорядження Кабміну

Кабінет міністрів затвердив заходи щодо запобігання корупції в Державній аудиторській службі, Національному агентстві з запобігання корупції та Фонді державного майна. Про це свідчить відповідне розпорядження уряду №803 від 5 жовтня 2016 року, опубліковане на сайті Кабміну.

Зокрема, Держаудитслужбі доручено оприлюднювати результати державного фінансового контролю, що проводиться відомством, включаючи звіти про здійснені заходи держфінконтролю (аудиторські звіти), а також розміщення такої інформації, планів роботи на своєму офіційному веб-сайті у формі відкритих даних.

Відповідно до розпорядження, Національне агентство з питань запобігання корупції має розробити тренінговий навчальний курсу для працівників державних органів та посадових осіб місцевого самоврядування щодо правових засад та практичних аспектів запобігання корупції та типову антикорупційну програму юридичної особи.

Також НАЗК має створити механізм залучення громадськості до формування, реалізації та моніторингу антикорупційної політики.

Фонду державного майна доручено провести до кінця 2018 року реєстрацію нерухомого майна державних підприємств, їх об’єднань, установ, організацій та нерухомого держмайна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, що належать до сфери їх управління, з наданням інформації про проведену ФДМ реєстрацію в установленому законодавством порядку для внесення до Єдиного реєстру об’єктів держвласності.

Також відомство має вдосконалити методику оцінки державного майна перед передачею майна в оренду, приватизацією; запровадити обов’язковий порядок продажу майна через електронний аукціон.

Відповідно до розпорядження, ФДМ доручено створити єдиний повний відкритий реєстр нерухомого майна державних підприємств, установ та організацій із зазначенням розпорядників майна (суб’єктів управління), призначення майна (виду майна), інформації щодо передачі майна (його частин) в оренду, визначення майна, яке тимчасово не використовується.

Крім того, фонд має сформувати реєстр договорів оренди державного майна, орендодавцем якого є Фонд державного майна, його регіональні відділення та представництва, із зазначенням умов передачі майна в оренду, вартості такої оренди, орендаторів майна тощо, з подальшою інтеграцією даних до Єдиного реєстру об’єктів держвласності.

Нагадаємо, Кабмін затвердив заходи щодо запобігання корупції в міністерствах.