ua en ru

Уряд Нігерії має намір направити війська до Гвінеї-Бісау

Уряд Нігерії має намір в кінці цього тижня направити війська до Гвінеї-Бісау, де місяць тому стався військовий переворот. Міністр оборони Нігерії Мохаммед Белло Халіру оголосив про це в понеділок в столиці Нігерії місті Абуджа, де проходить зустріч представників держав Економічного співтовариства Західної Африки (ЕКСЗАС), передає радіо "Свобода".

Ця регіональна організація ще минулого місяця заявила, що направить 600 військовослужбовців до Гвінеї-Бісау, але не називала ніяких термінів.

13 квітня в ході військового перевороту в Гвінеї-Бісау були арештовані тимчасовий Президент країни Раймунду Перейра і колишній прем'єр-міністр Карлуш Гомеш Жуніор. Заколот стався між першим і другим турами президентських виборів, в яких брав участь Карлуш Гомеш Жуніор. Обидва політики після арешту путчистами були звільнені і покинули країну.

Гвінея-Бісау отримала незалежність від Португалії в 1974 р. З тих пір в країні кілька разів відбувалися державні перевороти, а останнім часом зросла активність наркомафії.