ua en ru

Уряд національної єдності Палестини може бути створений 21 червня

Уряд національної єдності Палестини може бути створений через тиждень, передає РБК з посиланням на Associated Press. Про це було оголошено по завершенні переговорів між представниками рухів"ФАТХ"і "Хамас", що пройшли сьогодні в Каїрі. Очікується, що питання про уряд буде вирішено 21 червня 2011 р. в Каїрі в ході зустрічі голови Палестинської автономії Махмуда Аббаса і лідера "Хамас" Халеда Машааля.

Раніше на цьому тижні один з високопоставлених членів руху ФАТХ повідомив агентству, що перехідний уряд може очолити прем'єр-міністр Палестинської національної адміністрації Салам Файяд.

Домовленість про створення уряду національної єдності була досягнута палестинськими рухами в травні поточного року за посередництва Єгипту. Цей кабінет міністрів повинен пропрацювати до загальних виборів, які пройдуть в 2012 р.

Агентство зазначає, що призначення Файяда повинно пом'якшити побоювання країн Заходу з приводу угоди про возз'єднання рухів ФАТХ і "Хамас". США, Європейський союз та Ізраїль вважають рух "Хамас" терористичною організацією та уникають контактів з ним.