ua en ru

Уряд направить значну частину грошей Януковича на інфраструктурні проекти

Уряд направить значну частину грошей Януковича на інфраструктурні проекти Фото: Павло Розенко

Частина цих коштів може піти на фінансування закупівлі ліків

Частина конфіскованих коштів екс-президента України Віктора Януковича і його оточення буде спрямована на фінансування інфраструктурних проектів по всій Україні. Про це сьогодні в ефірі "112 Україна" повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Перше - вже частина цих коштів передбачена в державних доходах України. Зокрема, значна частина грошей піде в області на виконання проектів державного партнерства і на них будуть реалізовані інфраструктурні проекти", - сказав він.

За його словами, за конфісковані кошти екс-президента України Віктора Януковича буде модернізована соціальна, медична, освітня інфраструктура по всій Україні, а також будівництво доріг.

Розенко також додав, що частина цих коштів може піти на фінансування закупівлі ліків в рамках програми "Доступні ліки".

"Тобто ми разом - президент, уряд і Верховна Рада України... Я думаю, що ми спільно з товариством знайдемо абсолютно правильне і ефективне рішення використання цих коштів", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення Інтерполу не мають ніякого значення для початку судового процесу за обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді, який розпочнеться 4 травня.