ua en ru

Уряд може випустити євроооблігації для погашення дефіциту бюджету-2010 у вересні, - Ф.Ярошенко

Уряд може випустити євроооблігації для погашення дефіциту бюджету-2010 у вересні, заявив журналістам міністр фінансів Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо розглянути це питання на засіданні Кабінету міністрів... Зараз ведеться робота по підготовці до такої операції", - сказав Ф.Ярошенко.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров 29 липня заявляв, що Україна не виключає можливості розміщення єврооблігацій з метою фінансування дефіциту держбюджету. М.Азаров нагадав, що Україна, згідно з новою програмою співпраці з МВФ, прийняла на себе зобов'язання строго дотримуватися і не перевищувати параметри дефіциту державного бюджету. Так, за словами прем'єр-міністра, дефіцит держбюджету не може перевищувати в кінці поточного року 60 млрд грн. "Це гігантська сума. І ці 60 млрд, а минулого року понад 100 млрд, повинні заміщатися кредитами, іншого механізму у нас немає", - відзначив глава уряду. 16 липня ц.р. Міністерство фінансів заявило, що Україна вирішила не розміщувати єврооблігації. "Враховуючи інші наявні джерела фінансування і позицію ліквідності, уряд ухвалив рішення в даний час не проводити нову трансакцію", - йшлося в повідомленні Мінфіну України.