ua en ru

Кабмін оскаржить рішення суду про перепідпорядкування "Укрзалізниці" Мінінфраструктури

Кабмін оскаржить рішення суду про перепідпорядкування "Укрзалізниці" Мінінфраструктури Фото: Сергій Шкляр (Wikimedia)

У Мін'юсті вважають рішення упередженим

Міністерство юстиції Кабінет міністрів подасть апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду. Києва, який своїм рішенням визнав рішення уряду (від 18 січня 2017 №52) "Про внесення змін до Статуту ПАТ "Укрзалізниця" про перепідпорядкування ДПАТ "Укрзалізниця" Міністерству інфраструктури незаконним. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За словами заступника міністра юстиції Сергія Шкляра, скаргу планується подати відразу ж після вивчення матеріалів суду, які Кабінет Міністрів у якості відповідача по справі не одержав зазначеного судового рішення, а текст документа розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чиновник також повідомив про те, що представники Кабміну намагалися ознайомитися з матеріалами справи в суді, однак секретар судового засідання повідомив, що матеріали, можливо, будуть надані для ознайомлення "завтра".

"Така ситуація наштовхує на думку про упередженість суду по цій справі відносно одного з учасників процесу. Кабінет Міністрів України вважає це судове рішення незаконним і воно буде оскаржене", - зазначив Шкляр.

Нагадаємо, в п'ятницю, 4 серпня, міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про те, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Кабінету міністрів України про виведення ПАТ "Укрзалізниця" з підпорядкування Міністерства інфраструктури.