ua en ru

До уряду Макрона увійдуть представники правих і лівих політичних сил

До уряду Макрона увійдуть представники правих і лівих політичних сил Фото: Еммануель Макрон

Збираючи команду міністрів з різних партій, Макрон хоче стабілізувати політичну ситуацію у Франції

Очікується, що до уряду обраного президента Франції від руху "Вперед!" Еммануеля Макрона увійдуть вчорашні конкуренти з лівих і правих політичних сил. Про це повідомляє Reuters.

Відзначають, що Макрон хоче "прорватися" через поділ на лівих і правих, який десятиліттями домінував у Франції

"Ми хочемо об'єднати людей, не рахуючись з попередніми розподілами, які стали безглуздими", - заявив глава Республіканського руху Франції (REM) Річард Ферран.

Повідомляється, що тактика "розділяй і володарюй" прихильника центризму Макрона викликає тривогу у Соціалістичної партії і у консерваторів.

Вони побоюються, що подібні кроки допоможуть Макрону розширити свою електоральну базу перед парламентськими виборами в червні.

"Те, що пропонує Еммануель Макрон, - це "динамітизація", а не політична перебудова", - сказав консерватор Франсуа Бароін в інтерв'ю BFM TV.

"Бенуа Хамон, що зібрав трохи більше 6%голосів для Соціалістичної партії в першому турі президентських виборів у квітні заявив, що ліві не приєднаються до майбутнього уряду", - відзначають в агентстві.

Також Макрон заявив, що хоче створити команду з не більш ніж 15 міністрів, що менше, ніж у соціалістичному уряді, який йде у відставку.

Нагадаємо, Макрон призначив нового прем'єр-міністра Франції. Прем'єром Франції став правоцентрист Едуар Філіп.