ua en ru

Уряд Німеччини: Єврозона вимагає більш потужного стабілізаційного механізму

У кабінеті міністрів Німеччини знайшла підтримку пропозиція міністра економіки Філіпа Реслера по стабілізації ситуації в єврозоні. "Уряд ФРН єдиний в думці, що Європі потрібна більш потужна стабілізаційна культура", - заявив в середу, 10 серпня, заступник офіційного представника кабінету міністрів в Берліні Крістоф Штегманс, пише Deutsche Welle.

Метою Берліна на європейському рівні є підвищення конкурентоспроможності, стабільні державні бюджети і удосконалення антикризового управління, заявив офіційний представник міністерства фінансів ФРН. Пропозицію Реслера він назвав "цікавою" і зазначив, що його ідея буде винесена на обговорення в кабінет міністрів.

Напередодні німецький міністр економіки зажадав піддавати фінансові системи країн єврозони стрес-тестам і створити механізм запобігання високого рівня держборгу. При цьому він запропонував взяти за приклад подібну систему, яка існує на рівні німецької федерації. Крім того, Реслер висловив ідею створення Європейської ради з стабільності, яка б мала повноваження вводити санкції відносно країн-боржників.