ua en ru

Уряд руху "Хамас" заборонив імпорт одягу ізраїльського виробництва

Контролюючий Сектор Газу уряд руху "Хамас" заборонив імпорт одягу ізраїльського виробництва до відповідного розпорядження про зняття цієї заборони. Міністерство економіки в уряді "Хамас" анонсувало подальші обмеження і заборони на ввезення інших товарів з метою підтримки місцевої промисловості. За словами представника міністерства Ібрагіма Джабера, всі ізраїльські товари, у яких є місцевий еквівалент, потраплять під заборону на ввезення. У їх числі - меблі, вироби з пластику, прохолодні напої і цілий ряд продуктів харчування, передає РБК з посиланням на "Сіньхуа".
У червні 2010 р. Ізраїль послабив блокаду Сектора Газа. Ця міра стала наслідком події місяцем раніше нападу сил берегової охорони Ізраїлю на кораблі турецьких активістів, які намагалися доставити гуманітарну допомогу в блокований Сектор. У результаті атаки тоді загинули 9 учасників "Флотилії свободи".
Раніше представники руху "Хамас" заявляли, що вважають за краще вести торгівлю через Єгипет і країни арабського світу, ніж з Ізраїлем.