ua en ru

Уряд докапіталізував Ощадбанк майже на 6 млрд гривень

Уряд докапіталізував Ощадбанк майже на 6 млрд гривень Фото: "Ощадбанк" докапитализировали на майже 6 млрд гривень (РБК-Україна)

Докапіталізація буде проведена шляхом додаткової емісії акцій

Кабінет міністрів докапитализировал державний "Ощадбанк" на 5 750 120 000 гривень. Відповідне рішення прийнято урядом на засіданні 27 грудня.

Згідно з документом, докапіталізація буде проведена шляхом додаткового випуску 4 957 акцій існуючої номінальної вартості із збереженням у власності держави 100% акцій.

Як пояснюється, рішення про збільшення статутного фонду банку прийнято у зв'язку з уцінкою фінансових активів банку, а також погіршенням фінансового стану позичальників і знеціненням заставного майна.

Крім того, йдеться в пояснювальній записці до документа, переоцінка валютної позиції при формуванні резервів у перспективі двох років дасть негативний ефект на капітал банку в сумі 1,05 млрд гривень, а ефект на капітал від збільшення кредитних ризиків складе 4,7 млрд гривень.

У зв'язку з вищевказаним, для досягнення 10% рівня адекватності регулятивного капіталу, уряд ухвалив рішення про докапіталізацію ПАТ "Ощадбанк".

Нагадаємо, протягом цього року Національний банк України надав "Ощадбанку" рефінансування у сумі 5 млрд гривень.