ua en ru

Уряд діє в інтересах МВФ, а не українців, - Медведчук

Українська влада обрала найпростіший шлях - жити на кредити МВФ - і не замислюється про те, що таким чином веде країну до економічної катастрофи. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"МВФ висуває Україні нові вимоги. Так, Фонд вже вимагає скасувати мораторій на стягнення банками заставного майна позичальників. В результаті уряд опинився у вкрай скрутному становищі: "погодитися не можна відмовитися". У Кабміні розуміють, що скасування мораторію, прийнятого ВР під тиском "кредитного" майдану, рівносильне політичному суїциду", - розмірковує політик.

За словами Медведчука, як тільки Україна почала активно співпрацювати з МВФ, український уряд став діяти в інтересах Фонду, банків, але тільки не українців.

"Зараз у Кабміні очікують виділення другого траншу в розмірі 1,4 млрд дол. Кабмін планує передати з виділених коштів НБУ лише 400 млн дол., а рештою 1 млрд дол. поповнити бюджет. Таким чином, другий транш Кабмін планує пустити на латання бюджетних дірок", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Політик також нагадав, що Кабмін хоче звернутися в МВФ з проханням об'єднати третій і четвертий кредитні транші загальним обсягом близько 2,2 млрд дол. "А якщо виділених коштів не вистачить, то тоді... знову взяти кредит, наприклад, у Світового банку або окремих держав", - зазначив він.