ua en ru

Уряд Білорусії щорічно виділяє 1 млрд дол. на розвиток сільгоспмашинобудування, - міністр сільського господарства

Уряд Білорусії щорічно виділяє близько 1 млрд дол. на програму розвитку сільгоспмашинобудування. Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" повідомив міністр сільського господарства і продовольства Михайло Русий.

"Підтримка і розвиток сільгоспмашинобудування передбачена в одній з 16 програм, які входять до 5-річної програми розвитку сільгосптериторій, шляхом надання техніки, яку виробляють білоруські заводи, у державний лізинг, з 30-50% здешевленням вартості тощо", - повідомив міністр.

За його словами, у державний лізинг, який надається на 7 років з 10% початковим внеском, можна придбати зерно- і кормозбиральні комбайни, енергонасичені трактори, комбіновані агрегати, машини для внесення міндобрив і засобів захисту, вантажні автомобілі, прес-підбирачі та машини для кормо збирання.

"І лише після року роботи техніки в полі, коли аграрій вже почав заробляти і техніка поступово амортизується, аграрій має рівними частинами гасити лізингові платежі", - уточнив Русий.

Розуміючи, що аграрій не може заплатити всю суму на деяку техніку, уряд здешевлює її вартість на 30-50% в залежності від типу техніки.

"Менші машини здешевлюємо на 30%, а трактори, комбайни - на 50%", - повідомив міністр.