ua en ru

Урядовий законопроект скасовує спецрежим ПДВ для аграріїв, - нардеп

Урядовий законопроект скасовує спецрежим ПДВ для аграріїв, - нардеп Фото: нардеп Тетяна Острікова

"Самопоміч" озвучила умову, за якої підтримає ініціативу Кабміну

В урядовому законопроекті №2173а "під шумок" з'явилася норма про скасування з 1 січня 2016 р. спеціального режиму ПДВ для аграрного сектора. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бізнес сподівається на продовження тестового режиму електронного адміністрування ПДВ".

"Кабмін знає, що електронне адміністрування - важлива тема, і весь зал за нього проголосує. Але вони беруть - і аграрний блок в нього вносять, щоб і за це проголосувати. Ми готові підтримати електронне адміністрування, але за умови виключення спецрежиму для аграріїв", сказала член комітету ВР з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова ("Самопоміч").

Як наголошується, наявність цієї норми може загальмувати процес прийняття ініціатив з електронного адміністрування ПДВ.

"Тому, швидше за все, пропозиція про скасування сільськогосподарського пільгового режиму буде розглядатися після глобальних і довгих обговорень. Якщо взагалі буде", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, робоча група у складі міністра фінансів України, керівників фракцій коаліції і голови Верховної Ради домовилася продовжити тестовий режим електронного адміністрування ПДВ до 1 серпня.