ua en ru

Урядова комісія визнала винними в аварії на шахті "Суходільська-Східна" 16 осіб, - Держгірпромнагляд

Відповідно до рішення урядової комісії, до групового нещасного випадку в СП "Шахтоуправління "Суходільське-Східне" ПАТ "Краснодонвугілля" призвели порушення закону України "Про охорону праці", "Правил безпеки у вугільних шахтах", "Єдиних правил безпеки при вибухових роботах", "Інструкції по користуванню струсним висадженням у вугільних шахтах України", посадових інструкцій співробітників. Про це повідомляє прес-служба Державної служби гір нічного нагляду та промислової безпеки України.

Таким чином, урядова комісія визнала винними в аварії на шахті "Суходільська-Східна", що сталася 29 липня, 16 працівників підприємства.
Враховуючи ступінь відповідальності кожного за допущені порушення вимог законодавства, урядова комісія вважає за необхідне звільнити з займаних посад у визначеному законом порядку шістьох працівників СП "Шахтоуправління "Суходільське-Східне" ПАТ "Краснодонвугілля".

Нагадаємо, вибух на шахті "Суходольська-Східна" стався вночі 29 липня. У шахті на той момент перебували 252 особи, з них 224 осіб було успішно виведено на поверхню. В епіцентрі вибуху перебувало 28 гірників, які опинилися під завалами. Всі вони загинули.