ua en ru

Санкції проти РФ: в уряді Німеччини заявили про незмінність позицій щодо обмеженнь

Санкції проти РФ: в уряді Німеччини заявили про незмінність позицій щодо обмеженнь Фото: санкції проти РФ залишаються, запевнив Крістіан Шмідт

Санкції проти РФ прокоментував глава Мінсільгоспу ФРН на зустрічі з російським колегою

В уряді Німеччини заявили, що позиція ФРН щодо санкцій проти Російської Федерації (РФ) залишається незмінною. Про це повідомив глава Міністерства сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт на зустрічі з російським колегою Олександром Ткачовим, передає ТАСС.

Зазначено, що діалог міністрів відбувся під егідою G20 в Берліні. За словами Шмідта, в рамках розмови "грали роль торгові відносини". При цьому він підкреслив, що "це не означає, що змінилася позиція Німеччини щодо ситуації в Україні та причин, з яких були введені санкції проти РФ.

Шмідт також запевнив, що запрошення Ткачова, який знаходиться у списку санкцій Євросоюзу, в Берлін було погоджено з усіма представниками саміту. За його словами, було розуміння того, що "актуальні проблеми можна вирішувати тільки спільно", тобто в повному складі міністрів "двадцятки".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на з'їзді партії "Єдина Росія" заявив, що санкції проти РФ найближчим часом скасовані не будуть і закликав "розлучитися з ілюзіями".