ua en ru

В уряді Німеччини вважають, що США не зацікавлені у зміні нормандського формату

В уряді Німеччини вважають, що США не зацікавлені у зміні нормандського формату Фото: уповноважений уряду ФРН Ґернот Ерлер

Найближчим часом не варто розраховувати на посилення ролі США в нормандському форматі

Уповноважений уряду Німеччини з питань співробітництва з Росією Ґернот Ерлер заявив, що Сполучені Штати Америки не зацікавлені у зміні нормандського формату по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це Ерлер сказав в інтерв’ю DW.

"У Берліні зацікавлені в будь-якому варіанті розвитку процесу, який би призвів до більших успіхів, ніж зараз. Але, як я уже казав, американська сторона не зацікавлена в зміні формату. Це те враження, яке в нас склалося. Я думаю, що це також зрозуміли і в Києві", - сказав уповноважений уряду ФРН.

Представник німецького уряду також сказав, що через розворот Обами до Азії у Вашингтоні жодним чином не були невдоволеними, що Німеччина та Франція взяли на себе відповідальність у Європі.

Він відзначив, що найближчим часом не варто розраховувати на посилення ролі США в нормандському форматі.

"Як я вже сказав, завжди проводилися консультації та погодження з Америкою. Проте - жодної прямої участі. Схоже, що це продовжуватиметься", - додав Ерлер.

Нагадаємо, 12 травня Павло Клімкін заявив, що США можуть долучитися до окремих елементів роботи у нормандському форматі.