ua en ru

В уряді ФРН проти обговорення статусу Криму до врегулювання на Донбасі

В уряді ФРН проти обговорення статусу Криму до врегулювання на Донбасі Фото: прапори України і Німеччини (minagro.gov.ua)

Пом'якшення санкцій ЄС щодо Москви можливе лише після реалізації мінських домовленостей

Уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ, Центральною Азією та країнами "Східного партнерства" Ґернот Ерлер виступає проти обговорення питання про статус анексованого Росією Криму до врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це він заявив у інтерв'ю виданням медіагрупи Funke 6 серпня 2017 року, передає DW.

За словами німецького посадовця, у Європі є консенсус щодо того, що "спершу треба сконцентруватись на політичному врегулюванні кривавого конфлікту на сході України" і тільки на більш пізньому етапі цього "політичного процесу" переходити до обговорення теми Криму.

Пом'якшення санкцій ЄС щодо Москви можливе лише після реалізації мінських домовленостей, включно з повним припиненням вогню на Донбасі, наголосив Ерлер.

Таким чином слова німецького уповноваженого стали заочною відповіддю на коментар голови Вільної демократичної партії (ВДП) Крістіана Лінднера, котрий напередодні висловив думку про необхідність відкоригувати курс Берліна щодо Росії.

Нагадаємо, раніше Лінднер заявив, що нині "Крим варто розглядати як тимчасове рішення на невизначений термін". Ліберал переконаний, що задля порозуміння з Росією в інших сферах, зокрема щодо безпеки в Європі, варто "відмежувати" тему анексованого півострову від інших питань. Він також закликав заохочувати Москву до деескалації конфлікту поступовим скасуванням санкцій за відповідні маленькі кроки.