ua en ru

ПР: завтра на засіданні Ради питання НС підніматися не буде

Верховна Рада України завтра повинна засідати, але питання надзвичайного стану (НС) підніматися не буде.

Верховна Рада України завтра повинна засідати, але питання надзвичайного стану (НС) підніматися не буде. Про це в ефірі телеканалі "Рада" заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головна наша вимога - роззброїтися і видати злочинців. Всіх, хто організував державний переворот. В тому числі депутатів від "Батьківщини", "Свободи" та "Удару" потрібно притягнути до відповідальності", - заявив Колесніченко.

Він також повідомив, що поки що переговорний процес влади та опозиції під питанням.

"За рішеннями, які були прийняті вчора, завтра у нас - парламентський день. Вчора був локальний конфлікт. Тому немає предмету для введення НС. Тому це питання не предмет для завтрашнього засідання", - підкреслив Колесніченко.

Він повідомив, що завтра в парламенті можливе створення конституційної комісії: "Все, що ми можемо, це завтра в законному руслі і згідно із законом створити комісію, яка почне роботу над конституційними змінами. Влада зробить все для стабілізації процесу. Ми вигляд їм звернення місцевих рад із закликом роззброїти злочинців. Вони понесуть відповідальність".