ua en ru

ПР в Полтавській обл. висунула 5 кандидатів в нардепи на 8 виборчих округах області

Партія регіонів (ПР) в Полтавській області висунула 5 кандидатів у народні депутати на 8 виборчих округах області. Про це на брифінгу повідомив губернатор області, голова Полтавської обласної організації ПР Олександр Удовиченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, за Кременчуцьким 146 виборчим округом регіонали затвердили кандидатуру діючого нардепа Олега Надоші.

За 150 округом (Комсомольськ, Кременчуцький район, мікрорайон Молодіжний у Кременчуці) - затверджена з'їздом кандидатура педагога, заступник директора школи в Комсомольську Ірини Митіної.

За 149 округом, який включає в себе Карлівський, Машівський, Новосанжарський, Кобеляцький і Чутівський райони - голови Державного агентства резерву Україні, екс-нардепа Олексія Лелюка.

За 151 округом (включає Гребінківський, Пирятинський, Чорнухинський, Лохвицький райони, місто Гадяч і Гадяцький район) висунутий глава облКРУ Михайло Кривошей, а за 148 округом (місто Лубни, Оржицький, Семенівський, Хорольський райони, частина Лубенського району) - головлікар Лубенського облгоспіталя інвалідів Великої Вітчизняної війни Віктор Кравецкий.

"По трьох округах, які були не закриті ні за ким, ми нікого не висуваємо. Ось така у нас інтрига. Ми будемо там займатися партійною складової і подивимося, кого підтримати, як політична сила з тих кандидатів, які для нас будуть зрозумілими і будуть працювати з нами на виборців... Це такий технологічний прийом. Закінчаться вибори і ви побачите, що наші будуть 8 депутатів з 8 округів", - заявив Удовиченко.

Мер Полтави Олександр Мамай, який нещодавно вступив в ПР запропонував за двома "не закритим" округах підтримати Олександра Залужного та Володимира Макара, які є його соратниками і одночасно лідерами громадської організації "Наш дім - Полтава".

Олександр Удовиченко також повідомив, що в загальний виборчий список ПР включені представники області - віце-губернатор Валерій Пархоменко, член політради облорганізації партії Тетяна Устименко, секретар міськради Полтави Оксана Деркач, директор Кременчуцького автоскладального заводу Микола Черниш, голова облради Іван Момот.

Раніше повідомлялося, що голова Полтавської обласної ради, заступник Полтавської обласної організації ПР Іван Момот очолив обласний виборчий штаб ПР з виборів до Верховної Ради України.