ua en ru

ПР вважає обґрунтованими дії "Беркута" під Києво-Святошинським судом

У Партії регіонів вважають, що під Києво-Святошинським районним судом "Беркут" діяв в європейському дусі демократії і у відповідності зі сформованими обставинами.

У Партії регіонів вважають, що під Києво-Святошинським районним судом "Беркут" діяв в європейському дусі демократії і у відповідності зі сформованими обставинами. Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи події під Києво-Святошинським судом.

"Ні в одній демократичній країні світу суди не проводять свої засідання і не приймають рішення під впливом вулиці та під силовим тиском натовпу, в атмосфері жорсткого образи суддівського корпусу. Якби в будь-якій іншій демократичній країні хтось спробував силовим методом впливати на прийняття рішення незалежної судової влади, органи правопорядку, відповідно, на це відреагували б", - зазначив Чечетов.

Він підкреслив, що правоохоронці "діяли в дусі європейської демократії".

"Як реагують на подібні дії в інших країнах? Ми, наприклад, бачили напередодні Нового року в Гамбурзі, коли поліцейські водометами та кийками приводили до тями зухвалих молодиків. Таку ж картину упокорення молодиків ми спостерігали нещодавно в Греції. Тому що правоохоронці повинні стояти на сторожі закону", - сказав нардеп.

"Тому, подивившись на недавні події біля Києво-Святошинського районного суду, можна сказати, що наші правоохоронні органи діяли по ситуації і у відповідності з поточною ситуацією. Точно так само, як їхні європейські колеги", - резюмував Чечетов.