ua en ru

ПР проведе загальнонаціональний круглий стіл відносно законопроекту про мовну політику

Партія регіонів проведе загальнонаціональний круглий стіл щодо проекту закону про основи мовної політики, прийнятого сьогодні за основу. Про це на брифінгу заявив співавтор законопроекту, народний депутат Вадим Колесніченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"ПР пропонує перед ухваленням закону в цілому провести загальнонаціональний діалог і круглий стіл щодо закону. Перед його ухваленням ми обіцяємо провести загальнонаціональне обговорення. Якщо потрібно, то ми готові врахувати пропозиції і поправки до кожної статті, а потім розглядати законопроект постатейно", - сказав Колесніченко.

Він у черговий раз підкреслив, що даний проект закону, прийнятий сьогодні за основу, повністю відповідає всім європейським норммам. "Він ніяк не урізує використання єдиної державної української мови", - сказав нардеп.

Між тим, народний депутат з фракції БЮТБ Юрій Прокопчук повідомив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" (БЮТБ) сподівається зробити все можливе для того, щоб законопроект "Про засади державної мовної політики" не був прийнятий у другому читанні.

"На сьогоднішній день після цього шахрайського прийняття (законопроекту) в першому читанні у нас є опозиційний єдиний спосіб... у другому читанні реально, дійсно не давати його розглянути. Тому що це (рішення) було ухвалено шляхом шахрайства", - зазначив парламентарій.

Він додав, що після закриття роботи парламенту на минулому пленарному засіданні через бійку за регламентом сьогодні зранку повинні були прозвучати заяви з трибуни. Незважаючи на прохання керівників двох фракцій, Андрія Кожем'якіна (БЮТБ) і Миколи Мартиненка (НУ-НС), цього не було зроблено, а замість цього відбулося продовження розгляду цього питання, підкреслив Прокопчук.